Det blir som nytt!

Heminredning har blivit ett stort intresse och en passion för allt fler. Många tror att det krävs stora ekonomiska resurser för att ha detta som intresse, då det förutsätter att man köper mycket nytt hela tiden. Detta stämmer dock inte - det enda som egentligen behövs, förutom ett gediget intresse, är lite uppfinningsrikedom och tid! Det går nämligen att göra om gamla möbler man tröttnat på, eller hittat billigt på loppis, så att de blir som nya och dessutom helt unika. Man kan göra om de flesta möbler, alltifrån köksstolar, som man kan måla om och ge en ny dyna i ett fint tyg, till stilrena kontorsmöbler som med lite färg kan piffas till rejält.

När man ska göra om en möbel är det vanligaste just att man målar om den i en ny färg. En vit byrå kan passa in perfekt i flickrummet med lite ljusrosa färg, och en svart hylla kan bli riktigt häftig om man målar exempelvis vita tassavtryck eller färgglada blommor på den. Vill man vara lite mer avancerad kan man ge sina möbler ett helt nytt uttryck eller stil, till exempel shabby chic-stilen. Såhär säger en tjej som ägnat sig en del åt just det:

 

Många tror att måla shabby chic möbler är svårt och kräver en massa kunskaper. Visst är det tidskrävande då möbeln ska tvättas, slipas och ev spacklas innan man målar. Men tycker man att det är roligt att måla och vill förändra sina möbler så går det av bara farten.”

 

 Att göra om sina möbler är alltså något som alla kan ägna sig åt!