Skydda konsten

Man behöver inte ha överflödigt med konst och konstföremål i hemmet för att betrakta sig själv som lite av en konstsamlare. Även om omvärlden kanske inte ser en som en konstsamlare av rang så har man i alla fall själv en samling som man tycker om och mår bra av att ha hemma. Samtidigt är man naturligtvis alltid själv på jakt efter nya, vackra föremål. Har man väl investerat i konst som man själv verkligen uppskattar så vill man naturligtvis också skydda konstens värde från att något skulle kunna hända. Det kan handla om att skydda sin konst från allt som stölder till bränder i hemmet. Några av de saker som kan bygga bort risken för att ens konst skulle komma till skada är:

  • säkra dörrar
  • inbrottslarm
  • brandvarnare och annan brandutrustning


Säkra dörrar i form av moderna säkerhetsdörrar gör det svårare att ta sig in i bostaden samtidigt som den håller rök och brand borta om man exempelvis bor i ett flerbostadshus och det skulle börja brinna i trappuppgången. Skulle branden starta inom i bostaden när man själv är hemma är brandsläckare och brandvarnare nödvändiga föremål att ha hemma för att minska riskerna samtidigt som man fortare kan släcka elden själv.

Har man riktigt dyrbar konst i hemmet är inbrottslarm ett effektivt sätt att hålla inbrottstjuvar borta. Fördelen inte bara att man skyddar hela hemmet utan även att man snabbt kan få kunnig personal snabbt till platsen om något skulle inträffa.