Stolt över din egen tavla

Det är inte alla som kan skryta över en helt egen tavla i hemmet, men det är betydligt fler som skulle kunna göra det.  Att skapa din egen tavla är nämligen inte alls svårt. Det enda som egentligen behövs är någon form av möjlighet att ta en bild och en dator så att man kan skicka bilden till ett företag som kan framkalla bilden och förstora upp den på en tavla. Svårare än så behöver det alltså inte vara.


Första steget är alltså någon form av kamera. Sanningen är att en kamera i sig inte behöver vara speciellt avancerad för att ge en bra och häpnadsväckande bild som är värd att förstora upp.  Idag har till och med de flesta mobiler förhållandevis riktigt bra kameror, vilket ökar chanserna till att lyckas ta en bra bild när det rätta ögonblicket infinner sig.


Blir bilden bra, men inte har det där lilla extra så finns det sätt att i efterhand försöka göra bilden lite bättre i datorn. Med olika redigeringsprogram finns möjligheten till att exempelvis förstärka kontraster eller färger i bilden, som kan göra en stor skillnad.


Det andra steget är att hitta ett företag, gärna på nätet, som kan framkalla ens bilder och har möjligheten att framkalla ens bild i önskat format. Så att man kan sätta upp bilden som en tavla. Hittar man ett företag på nätet som kan göra detta, brukar man kunna föra över sin bild digitalt till dem, betala på nätet och sedan få den hemskickad till dörren. Relativt lite ansträngning för en helt egen tavla att vara stolt över.