Svenskt hantverk populärt

Det svenska hantverket har aldrig varit mer populärt och var vi än vänder oss är det hemmagjort och hållbart som gäller. Vi vill både handla hantverk som andra gjort, och även göra våra egna saker just nu.

Nu är handgjorda svenska produkter hetare än någonsin, skriver Dagens Nyheter. Det finns nämligen ett starkt sug efter att göra själv och även köpa sådant som andra gjort själv. Visst blir det dyrare att köpa välgjort hantverk men man kan vara säker på att produkterna inte är framtagna av barn och att de är hållbara. Det är inte bara svenskarna som är intresserade av det svenska hantverket utan de turister som kommer till bland annat Stockholm har stort intresse av att besöka de gallerier och affärer som säljer hantverk.

Pyssla ihop något eget

Den som själv vill hålla på med hantverk och göra något alldeles på egen hand kan välja mellan allt ifrån att bygga om hemma och odla sin egen trädgård, till att stoppa sin egen korv, brygga sitt eget öl eller brodera sin egen kudde. För den som vill göra något mer pyssligt som att brodera, knyta en ryamatta eller göra en makramébonad finns en mängd sidor där man kan köpa allt man behöver. En utav dessa sidor är skapamer.se där man hittar det mesta. Vill man hitta instruktioner och tips om hur man går tillväga kan nätet även vara en bra plats att hitta detta på. I Göteborgs-Posten kan man läsa att do it yourself-kulturen växt sig väldigt stark på internet.

Populärt med hantverksmässa

Att hantverk är hett och eftertraktat just nu märks speciellt när det hålls olika hantverksmässor runt om i landet. Det brukar då vara fullt hus med en mängd människor som letar efter ett fynd eller två. På dessa hantverksmässor brukar man kunna hitta allt från keramik, till silversmycken, korgar och lapptäcken. I Sydsvenskan kan man läsa om en mässa som hölls nyligen och som blev väldigt populär. Den är nämligen helt gratis för både utställare och besökare och är speciellt populär bland pensionärerna.