Ta fram din kreativa ådra

Att få utlopp för sin kreativitet är väsentligt för att vissa av oss ska må bra. De flesta människor har en kreativ och skapande ådra i sig även om det skiljer sig väldigt mycket exakt hur kreativt lagd man är. Medan vissa personer älskar att skapa till den grad att de måste ha ett kreativt arbete för att trivas så räcker det för en annan att sitta hemma och hobbypyssla lite någon gång ibland. Även om man inte är lagd åt det superkreativa hållet så är det bra att man skapar eller gör något kreativt lite då och då. När man har målat en tavla, sytt nya soffkuddar, pysslat ihop ett vacker halsband eller skrivit en bra låt-text så känner man sig ofta stolt över sig själv samtidigt som det är väldigt rogivande att ta en paus från vardagsstressen och bara pyssla i lugn och ro.

Skapande

Det är alltid roligare att skapa saker som man faktiskt har användning för. Dessutom är det billigare att skapa saker själv än att köpa dyra designsaker. Om man tar kläder och accessoarer som exempel så finns det en rad olika saker man kan göra.

T-shirts med tryck – Skapa egna tryck och tryck dem på t-shirts, tyger, dukar etcetera.
• Sy om, upp eller in dina gamla klädesplagg som inte längre sitter som du önskar

Sticka en egen halsduk, mössa eller vantar. Mycket billigare än att köpa och dessutom får du dem precis så som du vill ha dem.

Gör egna smycken. Antingen genom att köpa små söta berlocker och kedjor på till exempel Panduro eller smyckesbutiker eller genom att göra om smycken och bijouterier som du redan har hemma.

Förutom att det är roligt att fylla på sin garderob och sitt smyckeskrin så är det dessutom väldigt kul att ge bort saker som man har tillverkat själv. Dessutom brukar presenter, som man har lagt ner lite tid och eftertanke på, vara väldigt uppskattade.